söndag 30 september 2012

kalas på hogwarts

Dotterns nioårskalas gick av stapeln igår. Temat var enkelt: Harry Potter! Så föräldrarna hennes ägnade dagar och kvällar i ett bra tag före till att tillverka chokladgrodeaskar med samlarkort, köpa trollstavsmaterial, baka pajer, vika papperspåseugglor och annat nödvändigt för dylika kalas.
Inte minst viktigt var kläder och hår. Dotterns hår färgades klart orange, eftersom hon ville vara Ginny Weasley. Hennes mor iklädde sig kaftan och kompletterade med kolsvart peruk för att föreställa Severus Snapes okända syster Severia (även hon med visst socialt handikapp, och en begåvning för trolldrycker), och maken kammade ut håret, skaffade ett större skägg och iförde sig jättelik rock. Med ett rosa paraply över armen blev han en utmärkt Rubeus Hagrid!


De stackars ungarna som kom på kalaset utsattes för lektioner i trolldryckslära, vård av magiska djur och trollstavstillverkning. Severia blev vederbörligen avskydd (framförallt av den där snorungen Potter), och Hagrid synnerligen populär. Allt blev som planerat, helt enkelt, och dottern sken som en sol!
Gryffindor. Så utomordentligt fånigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar