lördag 2 februari 2013

medglädje och stolthet

När man sitter hemma, trots att vädret är härligt vårsoligt, och ägnar sig åt höggradig självömkan på grund av en värkande hals och dito leder, så hjälper det faktiskt en hel del att man har sådana fantastiska, kloka och duktiga vänner.

Bara se här! Bästa vännen Nene fick Skånska Dagbladets kulturpris Guldpantern för sina böcker! Det är jätteroligt Och otroligt välförtjänt! Har man läst böckerna om Udda blir blicken lite förändrad, det dyker upp de märkligaste, mest magiska detaljer i vardagen. Vilken gåva.

Och läs här! Kloka, roliga och modiga Malin håller inte tyst, och förändrar människors dumma attityder. Vardagshjältinnestatus på det! Dessutom skriver hon böcker som är omöjliga att lägga ifrån sig, med vackert språk och berättelser som smyger in hopp även i den gräsligaste av situationer. Det är fint, det.

Och min "hyresgäst" och vän Karin häller ur sig märkliga och underbara och läskiga berättelser på löpande band, och får dem publicerade också. Hennes Amatka var en av förra årets bästa läsupplevelser för mig, skaffa och läs om du inte gjort det än!

Sådärja. Lite medglädje och stolthet piggar minsann alltid upp. Tillbaka till soffan, boken, näsdukarna och kaffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar