måndag 13 februari 2012

oh the joys of bureaucracy

Om det nu var någon som trodde att man i Bryssel, av alla ställen, INTE är byråkratisk, så har den personen fel.
Ingen större överraskning för de flesta.

Alltså, idag: registrering på utlänningsbyrån (jadå, Bureau d'Etrangers).

Besöket där har föregåtts av en ordentlig dokumentinsamling (inte som till försäkringsbolaget, men ändå), inklusive ett besök på konsulatet här för en fransk förklaring av vad som står i mitt personbevis. Vi tog foton, samlade ihop allt vi hade av anställningsbevis etc, och hamnade till slut här:

Ja, så glada var vi i den tentakeldekorerade källarvåningen i Hôtel Communal d'Etterbeek. En sant deprimerande plats, där vi fick vänta betydligt längre än vad vi hade anat.

När vi till slut kom in visade det sig att vår fina, 13 €-kostande, franska förklaring inte var det minsta tillräcklig för vår tjänsteman som bara kallt konstaterade att han inte förstod svenska. Skaffa översättningar, alltså. Suck. Men till slut, efter en sant komisk omgång felstavningar och misstag som ett tag höll på att registrera Christoffer som italienare (se, mamma, nu höll du till sist på att få den där italienske svärsonen!), är nu maken och jag registrerade här (dock ej som gifta eftersom vi inte kunde producera ett äktenskapsbevis), men dottern är fortfarande oregistrerad. Belgien 1, Krämrarna 0.
Men vi kommer tillbaka! Den här fajten är inte över än!

1 kommentar:

  1. Funderar: Är byrokrater så "byrokratiska" på grund av omgivningarna de sitter i, eller är omgivningarna så tråkiga för att det sitter byrokrater där? Se där en fråga att fundera på i väntan på att få ett papper stämplat. ;)

    SvaraRadera